English Nederlands volg ons op facebook

Welkom in het Maritiem Museum CuraƧao


Het Maritiem Museum Curaçao neemt haar bezoekers mee op een ontdekkingstocht van meer dan 500 jaar maritieme geschiedenis van Curaçao. De geschiedenis wordt verduidelijkt middels een permanente tentoonstelling bestaande uit authentieke nautische kaarten, scheepsmodellen en navigatieapparatuur, gecombineerd met audio/visuele middelen... Kortom een bezienswaardigheid die u niet mag missen.

Naast de tentoonstelling biedt het museum ook een aantal interessante rondleidingen aan.

Behalve een rondleiding door het museum kan er ook een demonstratie worden bijgewoond van de miniraffinaderij die in een aparte ruimte van het museum staat opgesteld. Daarnaast kan er vanuit het museum een rondvaart door de haven worden gemaakt.

Al deze tours geschieden o.l.v. een gids. De rondleidingen o.l.v. een gids geschieden elke woensdag- en zaterdagmiddag. Uiteraard kunt u het museum ook op eigen gelegenheid bezoeken. Lees meer...

Nieuwe tijdelijke expositie scheepsgezichten

De tentoonstelling 'Scheepsgezichten van de 20e eeuw; Van Koninklijke stoomboot tot kustwachtcutter’ is maandag 18 november j.l. geopend door gouverneur Lucille George-Wout. Een prachtige tentoonstelling met schilderijen van de bekende Nederlandse scheepsportretschilders Fred Boom en Thijs Zwart.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan de slachtoffers van het KNSM-schip Simón Bolívar. Het schip van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) zonk in 1939 voor de kust van Engeland ten gevolge van exploderende zeemijnen. Hierbij kwamen 80 van de 398 passagiers om het leven, waaronder Curaçaoënaars die op terugreis waren en joodse vluchtelingen, op zoek naar een veilige thuishaven.

KNSM mini expositie

Op de tentoonstelling van de Maritieme Vereniging Curaçao en het museum zijn, naast zestien scheepsportretten, ook voorwerpen en reisdocumenten te zien die betrekking hebben op de reizen die de passagiers hebben gemaakt aan boord van KNSM-schepen. De schilderijen zijn niet alleen te bezichtigen, maar zijn ook te koop. 

Toegang tot deze tijdelijke tentoonstelling is inbegrepen in het normale toegangskaartje. Het Maritiem Museum Curaçao is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Toegangsprijzen voor 2020

Toegangskaartje**

Dit kaartje is voor het bezoeken van de vaste collecties en tentoonstellingen, uitgezonderd speciale tentoonstellingen en rondleidingen. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een combinatie van deze tours. Lees meer...

Volwassene

NAf. 12,00 / $ 7.00

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 6,00 / $ 3.50

Kind jonger dan 6 jaar oud 

Gratis

 
Steam for Oil-kaartje** (op eigen gelegenheid - elke dag)
Volwassene

NAf. 5,00 / $ 3.00

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 2,50 / $ 1.50

Kind jonger dan 6 jaar oud

Gratis

 
**Inwoners van Curacao, DushiVIPcardleden en Studenten krijgen 15% korting op de entree.
Haventour (woe & zat)
Volwassene

NAf. 25,00 / $ 15.00

Kind 3-11 jaar oud

NAf. 12,50 / $ 7.50

Kind jonger dan 3 jaar oud

Gratis

 
Let op: Reserveren verplicht
Steam for Oil (Live demonstratie - woe & zat)
Volwassene

NAf. 12,00 / $ 7.00

Kind 6-11 jaar oud

NAf. 6,00 / $ 3.50

Kind jonger dan 6 jaar oud

Gratis

Let op: Reserveren verplicht
 
Voor meer informatie over onze tours, ga naar de Tours pagina.
 
Alle prijzen zijn inclusief 9% OB.

Openingstijden

Dinsdag & vrijdag
van 9.00 tot 13.00 uur, woensdag & zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.


Actueel weer
Contact

Tel. +599 (9) 465 2327
[email protected]

Routebeschrijving