English Nederlands volg ons op facebook

Museum winkel


De winkel van het museum heeft een groot assortiment maritieme souvenirs die nergens anders op Curaçao verkrijgbaar zijn. Tevens is onze museumwinkel de enige boekwinkel in de binnenstad waar u een grote collectie boeken vindt.

De rijke geschiedenis van CuraƧao


Het Maritiem Museum Curaçao en Caribpublishing presenteren een nieuwe reeks boeken: "De rijke geschiedenis van Curaçao".

De boeken uit deze reeks zijn op een toegankelijk manier geschreven en bevatten naast veel historische feiten ook aangrijpende anekdotes. De boeken zijn niet alleen educatief, maar ook leuk om te lezen!

Het eerste deel heet "Indianen, de WIC en invasies". Voor iedereen die iets wil weten van de geschiedenis van Curaçao is dit boek een prima startpunt. In vlot leesbare hoofdstukken komen belangrijke onderwerpen aan bod: van de eerste inwoners -de indianen-, naar de ontdekking van het eiland, de West-Indische Compagnie (WIC), de slavernij tot en met de vele invasies maar ook beroemde en beruchte personen die allemaal een stempel hebben gedrukt op het eiland.

Het tweede deel heet "De zee, handel en scheepvaart" en behandelt de maritieme geschiedenis van Curaçao in 17 thema’s. Wat maakt de haven van Curaçao zo uniek? Wat heeft de zee dit eiland gebracht? Maar ook: hoe zag het leven er op een schip van de West-Indische Compagnie uit? Na het lezen van dit boek wordt duidelijk dat zonder de unieke haven van Curaçao de geschiedenis van dit eiland een heel ander verloop had gekend.

De eerste twee delen uit de reeks "de rijke geschiedenis van Curaçao" zijn nu te koop bij het museum, bij caribpublishing en bij de lokale en online boekhandel.

Openingstijden

Elke woensdag en zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

.Actueel weer
Contact

Routebeschrijving