English Nederlands volg ons op facebook

Indianen, de WIC en invasies


Indianen, de WIC en invasies: Voor een ieder die iets wil weten van de geschiedenis van Curaçao is dit boek een prima startpunt. In vlot leesbare hoofdstukken komen belangrijke onderwerpen aan bod: van de eerste inwoners -de indianen-, naar de ontdekking van het eiland, de West-Indische Compagnie (WIC), de slavernij tot en met de vele invasies maar ook beroemde en beruchte personen die allemaal een stempel hebben gedrukt op het eiland.

Indianen, de WIC en invasies is niet alleen informatief maar ook leuk om te lezen. Een aanrader voor iedere reiziger/toerist die het eiland aandoet.

Deze uitgave is deel van een serie 'De rijke geschiedenis van Curaçao' en is tot stand gekomen in samenwerking met het maritiem museum op Curaçao.

Verkrijgbaar bij de museum winkel, Caribpublishing en de lokale en online boekhandel!

ISBN10: 9088502862
ISBN13: 9789088502866

De zee, handel en scheepvaart


De zee, Handel en Scheepvaart: De maritieme geschiedenis van Curaçao in 17 thema’s. Wat maakt de haven van Curaçao zo uniek? Wat heeft de zee dit eiland gebracht? Maar ook: hoe zag het leven er op een schip van de West-Indische Compagnie uit? Deze vragen en nog veel meer worden in dit boek beantwoord. De artikelen zijn toegankelijk geschreven en bevatten naast vele historische feiten ook aangrijpende anekdotes. Na het lezen van dit boek wordt duidelijk dat zonder de unieke haven van Curaçao de geschiedenis van dit eiland een heel ander verloop had gekend.

De zee, Handel en Scheepvaart is niet alleen informatief maar ook leuk om te lezen. Een aanrader voor iedere reiziger/toerist die het eiland aandoet.

Deze uitgave is deel van een serie 'De rijke geschiedenis van Curaçao' en is tot stand gekomen in samenwerking met het Maritiem Museum op Curaçao.

Verkrijgbaar bij het museum winkel, Caribpublishing en de lokale en online boekhandel!

ISBN10: 9088502854
ISBN13: 9789088502859